2. Beyin Bağırsak
Dünyada son 10 yıldır en çok yapılan bilimsel çalışmaların başında bağırsak ile ilgili olanlar gelmektedir.
Yapılan bilimsel çalışmalar göstermiştir ki vücudumuzda salgılanan birçok hormon, bilinenin aksine beyin tarafından değil de bağırsaklarımız tarafından salgılanmaktadır.
Örneğin mutluluk hormonu olarak bilinen ‘’Serotonin’’ hormonunun %95’i bağırsaklarımızda salgılanır. İşte tam da bu yüzden bağırsak sağlığımız günlük yaşantımızı ve geleceğimizi doğrudan etkiler. Serotonin eksikliğinde insanlar mutsuz oldukları gibi yeme içme istekleri de artar. Kişi kendini depresif ve genel olarak yorgun hisseder.
Beslenme alanında uzmanlaşmış ünlü Doktor Natasha Campbell yaptığı araştırmaların neticesinde birçok rahatsızlığın temelinde bozuk olan bağırsak florasının yattığını açıklamıştır.
Yine Dr. Campbell yaptığı bir başka açıklamada şu önemli detayların altını çizmiş ve insanları uyarmıştır :
‘’Kişinin bağırsak sisteminde patojenik bakterilerin bağırsaklara yerleşmesi ile bu flora bozulur ve kişi artık besinleri kendine özgü başka yollarla sindirmeye başlar. Bu sindirim sonrasında yiyecekler kişi de binlerce farklı kimyasala dönüşür, bağırsak toksisistenin kaynağı haline gelir ve bu kimyasallar bağırsak astarına zarar verir. Daha sonra bu kimyasallar kan yoluyla vücuda yayılarak nereye giderse gitsinler; gittiği dokularda, beyne, eklemlere, akciğere, kalbe, mutlaka bir hastalığa sebep olur.’’
Bağırsakta zengin bir sinir sistemi mevcuttur ve bu sistem beyinle bağlantılıdır. En önemli bağlantıları ise özel bazı kimyasallardan olan nörotransmiterlerdir. Bunlar serotonin, dopamin, adrenalin, epinefrin gibi 200 kadar salgıdan oluşan kimyasallardır. Bu salgılar incelendiğinde gerçekten de sindirim sisteminde salgılanıyor oldukları ve kullanılmak üzere beyne gittikleri görülmüştür. Fakat kişinin bağırsak florası zaten kötüyse bağırsak düzgün çalışmıyor demektir ve bu durumda yeterince serotonin ve dopamin üretilemez. Bunun sonucunda beyinde bu salgılar eksik kalır, yetersizlik ortaya çıkar ve bu yetersizlik aynı zamanda bir dengesizliğe de sebep olur. Bunları yaşayan kişi başta depresyon, psikoz, obsesyon, manik davranışlar gibi pek çok psikolojik problem yaşar.
BiiTest ile bağırsaklarınızın tolere edemediği intoleransınız olan yiyecek ve içecekleri öğrenebilirsiniz. İntoleransınız olan besinleri belirli sürelerde uzman kontrolünde diyetinizden çıkardığınızda bağırsak floranız çok daha çabuk düzelecek ve başta kilo verememe ve aşırı kilo almak olmak üzere, mide, bağırsak şikayetleri, deri ve cilt rahatsızlıkları, kronik yorgunluk, kronikleşen baş ağrısı ve bağırsak floranızın bozuk olmasından kaynaklı birçok problemden kurtulabilirsiniz!